No, stejne si myslim, ze by sis to rejpani a urazeni mohl odpustit, vzdyt o me sakra nic nevis. A jestli si nevsiml, tak u te "zaloby pro pomluvu" byl chechtajici se smajilik, tak bud v klidu, ja kvuli tomu rozhodne nevyskakuju a ani v te veci nehodlam nic cinit. Na rozdil od tebe nevidim nic spatnyho na tom se s nekym poradit a fakt nemam zapotrebi se nechat kvuli tomu urazet.
Ale jinak: pokus o smir byl ucinen a zda se, ze i zabral. Osoba B se zrejme nekde poradila a zjistila, ze by celou vec asi projela, takze se chce dohodnout na nizsich splatkach. Me jsou jeji pohnutky celkem fuk, muzu chapat, ze se ji nechce platit neco, co uz sama znicila, ale co ja s tim, resp. co s tim osoba A. Muze to samozrejme nechat plavat, ale kupodivu nechce. Zalobu na vydani veci podat taky nechce, protoze co se znicenou veci a to bezduvodny obohaceni mi prislo jako posledni moznost, proto jsem se zeptala.
A na trestni vec bych to taky nevidela. Jednak je spolecenska nebezpecnost celkem nepatrna, "skoda" taky neni velka (zbyva doplatit nakch 4 a pul tisice) a na podvod ani na zproneveru se to proste nenasroubuje, na to staci i uplne laicke osobe B otevrit TZ a pochopi to sama.
Ale to uz je jedno, koncim, nebudu se tady ospravedlnovat, ze jsem se dovolila na neco zeptat.