Fajn, když už tu bavíte o problémech se ZL a jak na něj, moje sestřenka má problém, nakonec ho řeší el.podáním a mě by zajímalo, co si myslíte, že z toho je natolik závažné, že by se tím opravdu měli zabývat a opravdu by to mělo vést k nějakému postihu zaměstnavatele...
Dobrý den,
obracím se na Vás ohledně stížnosti na mého zaměstnavatele ....(přesné jméno, adresa, všechno)..., pro opakované snižování mzdy, bez mého předchozího písemného souhlasu, a pro opakované porušování pracovněprávního vztahu.
Prosím o prošetření, zda se zaměstnavatel vůči svým zaměstnancům skutečně dopustil porušení zákonu a tyto tak vědomě poškodil. V případě, že tomu tak bylo, mě zajímá, jestli mám nárok na náhradu škody, která mi byla za dobu trvání u této firmy způsobena, a to i přes to, že jsem v tento okamžik ve dvouměsíční výpovědní lhůtě, kterou jsem podala k datu 28. února 2009
navrhuji na prošetření níže uvedené body:
1. Snížení fixní mzdy, je možné snižovat fixní mzdu, když je fixní?
2. Pracovní smlouvu, ve které je doslovně uvedeno, že firma smí snižovat fixní plat, na čož si myslím, že zaměstnavatel nemá právo, i když to je naspáno ve smlouvě, a už jen tím, že toto zařadil do smlouvy, je smlouva samotná považována za protiprávní.
3. Nevyplacení stravného za měsíc prosinec, přestože nám to stravné bylo odečteno ve výplatě.
4. Úmyslné nedoložené podklady pro zpracování výplaty, následně nedodání výplatních pásek.
5. Krácení výplat, nevyplacení odměn atd.
Tyto skutečnosti považuji za závažné, proto Vás prosím o prošetření.
Děkuji za odpověď
)